molendijk-logo
Wist u dat

Wist u dat…

…Banketbakkerij NIC. Molendijk al 4 generaties bestaat?

 

…Lambrecht Molendijk in 1878 de bakkerij begonnen is?

De bakkerij zat toen aan de Hoogstraat en er werd voornamelijk brood gebakken.

 

…De bakkerij al sinds 1928 aan de Groen van Prinstererstraat zit?

De bakkerij werd hier geopend door Zoetje en Nico Molendijk. Toen de bakkerij later overgenomen werd door Nico Molendijk en zijn vrouw Corrie, besloten zij te stoppen met het bakken van brood en zich te concentreren op banket. vanaf dat moment staat de naam Molendijk synoniem voor de heerlijkste producten van de beste kwaliteit. Hun zoon Nico heeft dit met zijn vrouw Judith voortgezet.

 

…De banketbakkerij nu geleid wordt door Judith Molendijk?

Zij zorgt er samen met haar team voor dat u elke dag weer kunt genieten van ons grote assortiment aan banket & koek voor Vlaardingen en omstreken.

…Een gebaksvorkje vaak een hoekje mist uit het buitenste tandje?

Meestal is dit het hoekje van de linkertand van het vorkje, omdat de meeste mensen rechtshandig zijn. Bij het eten van een gebakje zetten rechtshandigen met die kant druk om een stukje af te snijden. Om die reden is de linkertand van de vork platter en breder. Het puntje dat ontstaat door de uitsparing van een hoekje is bedoeld om een dikke deegbodem mee te breken, zoals die van een tompouce. Voor linkshandige mensen zijn speciale gebaksvorkjes te koop waarvan het snijvlak rechts zit.

 

…Roomboter gezonder is dan margarine?

Roomboter is gekarnde melkroom, die minstens 82% melkvet bevat. Het bewerkingsproces van boter kent slechts enkele stappen. Daardoor staat het product dichter bij de natuur dan margarine of halvarine, die op basis van chemische processen in een fabriek worden vervaardigd.

 

…Gebakjes met crème een uur voor het serveren buiten de koelkast moeten worden bewaard?

Ze komen zo lekker op temperatuur, want moeten zeker niet te koud worden gegeten. Taartjes met slagroom of vruchten kunnen wel direct uit de koelkast worden gepresenteerd.